10-те най-добри причини, за да бъдеш сватбен фотограф


Уникалната професия да бъдеш сватбен фотограф

2017-07-18

Сватбената фотография е уникална професия. Започвайки работа като сватбен фотограф, се научават много неща за малък период от време и се дава възможност да се срещнем с много интересни личности. Въпреки че не всичко е толкова розово, има наистина много причини за това да бъдеш сватбен фотограф. Ето и 10-те най-добри причини!1.Изключително фотографско събитие

В интерес на истината сватбите са изключително интересни събития за заснемане. Никога не можеш да скучаеш, тъй като там винаги се случват много любопитни неща, и всяко за себе си е различно. Не само това, сватбите се провеждат на красиви места и са изпълнени с истинска емоция. Денят е наситен с щастие, смях, радост, очакване, вълнение и може би малка доза тъга.

 

2. Развива широка гама от фотографски умения

Заснемайки сватбата, фотографът открива широк спектър от стилове на заснемане. Самата сватбена фотография е репортажно заснемане, в което има етапи на преминаване към портретна фотография, режисиране и позиране. Заснемат се много детайли - обличането на костюма, поставянето на воала и т.н.. Могат да се направят и няколко снимки на местоположението или места, показвайки пейзажни или архитектурни фотографски умения. Развиват се знанията и уменията да се снима на слънчева светлина, сянка, дъжд, сняг (ако имаме късмет!),изкуствена светлина или практически без свeтлина. С времето се развиват умения, които те превръщат в по-добър фотограф, подобрявайки способността да се адаптираш към непрекъснато променящите се сценарии и светлинни ситуации!

 

3. Научаваш се да работиш под напрежение

По време на снимане на сватбения ден, трябва да се вземат много решения на момента - бързо и с постоянно внимание. Понякога се налага да бъдеш 100% фокусиран в продължителност на 14 часа. Ако не си правил това преди, то ти се струва направо невъзможно. Но всеки опитен сватбен фотограф може да каже, че се свиква с това. С времето ставаш способен да работиш под напрежение. Бързото вземане на решения става втора природа и самата работа и снимане започват да се правят с много по-голяма увереност.

 

4. Разказване на една история

Заснемайки сватбения ден, практически се изгражда и разказва една история в снимки. Има герои, сцени, действия, емоции, и дори тема, ако се погледне достатъчно сериозно. Да имаш история в снимките, помага да ги свържeш заедно, да ги обединиш и да създадеш интерес към целия сет. Това помага също при дизайн на албум!

 

5. Запознавате се с невероятни хора

Сватбената фотография е професия, която свързва хората. Има клиенти, разбира се, с които можеш да станеш повече приятел отколкото отношенията ви да са на клиент - фотограф. Не само да ги срещнете, а ще имате време да установите наистина стабилни взаимоотношения, което прави самата работа по приятна за вършене.

Това ще спомогне да срещнете още повече хора. На самата сватба се прекарва доста време с гостите. Създават се взаимоотношения и с други, които работят, за да направят този ден толкова специален за младоженците – флористи, декоратори, организатори и т.н. Има възможност да успеете да се свържете и срещнете и с други фотографи, с които да обмените опит, съвети и подкрепа!

 

6. Бъди шеф сам на себе си

Частната практика не е разходка в парка, но е доста приятно забавление. Ти взимаш решенията и си задаваш часовете. Ти решаваш дали пижаменият ден трябва да бъде понеделник или петък (или и двете!). И ако работиш упорито и успееш ще получиш всички награди. Допълнителен бонус: можете да работите от вкъщи! Доста бързо се забравя какво е „трафик в пиковите часове“ и бихте се почувствали доста объркано, ако се осмелите да излезете около 17 часа.

 

7. Бъди креативен

Сватбената фотография надгражда креативността. Ако направиш нещо съвсем различно, ще забележиш, че твоята работа ще бъде забелязана от много други колеги фотографи, които продължават да правят все едно и също. Всичко, което те вдъхновява, може да бъде реализирано. Тази свобода е точно това, което много творци трябва да изследват, за да създадат нещо оригинално.

 

8. Обикаляш света

Сватбите се случват по целия свят и булките са все по склонни да наемат фотограф извън града, ако са сигурни, че наистина би си свършил работата добре. Да бъдеш сватбен фотограф означава да можеш да се движиш по земното кълбо, докато снимаш невероятни събития! Това определено е много работа за изграждането на име, за да бъдете наеман за международни мероприятия, но това е напълно възможно и много топ фотографи пътуват до различна страна всеки уикенд.

 

9. Снимка на хора в най-красивия им ден

Хората прекарват безброй часове в подготовка и планиране на сватбения си ден и много от тези усилия са, за да гарантират, че ще изглеждат неотразимо. Тогава е доста приятно да ги снимаш! Те са облечени във фантастични облекла, аксесоарите им са внимателно подбрани, косите им са перфектни, а гримът подчертава най-хубавите им черти. В този момент те са модели за един ден, а емоциите им са истински и непринудени.

 

10. Създаваш ценна работа

Не всеки фотограф може да гарантира, че неговата работа ще бъде разгледана и след 50 години. Сватбеният фотограф може. Албумите, които се създават за клиентите, се превръщат в ценни семейни наследства, които се предават от поколение на поколение. Внуците обичат да гледат (и може би се кикотят) на своите баби и дядовци на сватбените им снимки. Това означава, че може да въздействате на хората за много дълго време.

Тази стойност става все по-известна, тъй като сватбената фотография се развива, съсредоточава се все повече върху улавянето на чувствата в сватбения ден и истинската личност на двойката. Много от булките, дори заявяват, че фотографът е най-стойностната инвестиция на сватбата им. Това е важно, нали?

Source by Lauren Lim
Следваща статия