Сватбена фотография с дрон: Всичко, което трябва да знаете


Ако се чудите дали да имате сватбена фотография с дрон на големия си ден, разгледайте нашето ръководство за наемането на такъв.

2017-08-09

Забравете всякакви предубеждения, които имате за дроновете, като играчки за възрастни, които отказват да пораснат - сватбената фотография с дрон набира популярност от известно време и не е трудно да се види защо.

Благодарение на непрекъснато променящия се свят на технологиите, днешните дронове могат да уловят наистина грандиозни сватбени фотографии, които ще искате да пазите завинаги. Въпреки това, точно както бихте задали въпроси на  вашите сватбени фотографи, има някои неща, които трябва да знаете за наемането на дрон за сватбата.

Какво е дрон?

Дрона е просто безпилотен самолет. Тези апарати за улавяне на изображения могат да филмират и фотографират от уникална аеронавигационна перспектива, като осигуряват висококачествени кинозаписи и снимки, които да пазите завинаги. Дроновете все повече се превръщат в "необходимост", за да помогнат за залавянето на тези незабравими сватбени моменти.

Защо са идеални за сватби?

Дроновете могат да бъдат фантастична опция, която да разгледате, когато избирате вашата сватбена фотография и видеография, тъй като те могат да бъдат използвани по различни начини. Те могат да заловят ключови моменти от деня - например да заснемат специален момент между булката и младоженеца или да заснемат голяма група гости отгоре. Заснемането с дрон може да изглежда толкова зрелищно, защото материалът наистина може да разкрие величието на сватбеното събитие и околностите му.

Скъпо ли е да наемете дрон?

Цените варират, затова не забравяйте да получите няколко оферти.

Кой ще контролира дрона на сватбата?

Пилотът (който управлява дрона от земята с помощта на дистанционно) отговаря за цялостната безопасност на полета. Гостите не трябва да правят нищо, за да го компрометират, като например да го разсейват по време на полета. Съществуват правила,  които дрон операторите следват, за да гарантират, че всички са в безопасност, докато дронът лети.

Може ли аз да управлявам дрона?

Най-добре е да оставите оперирането на дрон на професионалистите - в края на краищата, да се научиш да летиш с дрон често отнема стотици часове практика. Дроновете не са играчки. Дистанционното е доста сложно и не е нещо, което просто можете да вземете.

Имате ли някакви съвети за двойки, наемащи дрон за сватбата си?

Ключовото нещо при планирането на вашата сватбена фотография е да дадете време за заснемане на събитието и внимателно да избирате моментите, когато той лети. Идеалният момент за улавяне ще бъде между церемонията и почерпката, докато гостите общуват. Класически сватбен кадър е да се поставят всички гости в кръг, заедно с булката и младоженеца, които са в центъра, докато дронът се изкачва в небето - всички ще се появят в рамката и ще стават все по-малки и по-малки, докато дронът излита.

Трябва ли да се вземе предвид времето?

Да. Струва си да се отбележи, че дроновете не могат да летят в дъжд или вятър. Пилотът ще ви каже дали климатичните условия са подходящи за летене.

Дроновете шумни ли са?

Дроновете, клетвите и речите не вървят ръка за ръка, заради шума, който издават дроновете. Те не са тихи, заради моторите им. Най-добре е да говорите с Вашия оператор, гостите и управителите на локацията на провеждане на сватбеното тържество, така че да уредите кога дронът трябва да е приземен за важните моменти.

Фотографията ще бъде ли високо качество?

Пилотът ти обикновено ще може да предложи набор от камери, които да отговарят на вашия бюджет. Когато отидете да изберете фотоапарат, трябва да имате предвид бюджета на сватбата - колко материал планирате да заснемете и колко добре искате вашите снимки или видеоклипове да изглеждат. Днес операторите на сватбени полети използват всичко от GoPro до DSLR камери. Някои дронове дори идват с вградени 4K камери.

Сватбена фотография с дрон

Трябва ли да получа разрешение от мястото на провеждане на сватбата да имам дрон?

Да. Преди да летите, Вашият пилот ще трябва да получи разрешение от собственика на земята и/или мястото на провеждане. Подготовката за дрон на сватба изисква значително планиране и подготовка, затова отделете достатъчно време, за да обсъдите въпросите за безопасност с вашия пилот и мястото. Обаче, времето и усилията, прекарани в планирането, си заслужават, тъй като нищо не се доближава до заснемане на спиращи дъха и уникални въздушни кадри и снимки в един от най-важните дни в живота ви!

Source by www.hitched.co.uk
Следваща статия